1981 - 2024 "43 jaar" Yachthaven De Blauwe ReigerOp 22 februari 1981 is yachthaven “De Blauwe Reiger” officieel ingeschreven als VZW

Op de foto hieronder uit begin tachtiger jaren ziet u op de voorgrond één van de eerste schepen de motorkruiser DAVY van fam. Kusters.
Waar heden Lommelbroek staat stond in die tijd “Cafe Den Anker “ met links daarvan de zaal van Koninklijke fanfare “De Heidegalm Kerkhoven”

Er is ondertussen veel veranderd, de vele cafe’s zijn verdwenen (op één na) “Cafe bij Sien” en daarvoor in de plaats zijn er enkele moderne horeca gelegenheden gekomen. De zaal van de meer als 100 jarige fanfare is verplaatst naar bij de begraafplaats (Zaal de Heidegalm)

Ondertussen is het jaagpad van een rustig wandelpad veranderd in een tweerichting snelweg van pedelecs en door elektromotoren aangedreven snel fietsen en is de wandelaar verbannen naar de berm en de overzijde van het kanaal.

De haven is ondertussen geëxpandeerd van 3 naar 35 boten, compleet voorzien van degelijke aanlegsteigers, verlichting, stromend water en elektriciteit voor elke boot. Er zijn parkeer plaatsen en ook het aangelegde groen mag worden gezien.

In 2019 is de in 1982 geplaatste opslag container vervangen door een nieuwe metalen opslag ruimte.
Eveneens is in 2019 de eerste 80 meter aanlegsteiger compleet vervangen.

Door Corona is vrijwel alles tot stilstand gekomen, de gemeenschappelijke activiteit werd verplicht tot een individuele en hierdoor is het ook niet mogelijk geweest andere dan de noodzakelijke activiteiten uit te voeren.

Ondertussen is in 2023 het clubgebouw volledig gerenoveerd en zijn er verbeteringen gedaan aan een aantal aanlegsteigers.


Stacks Image 103

Onderstaand enkele foto’s uit de periode rondom het 10 jarige bestaan van “Yachtclub de Blauwe Reiger” in 1991

Stacks Image 31
Stacks Image 34
Stacks Image 41

Stacks Image 45
Stacks Image 48
Stacks Image 51

Stacks Image 54
Stacks Image 57
Stacks Image 60

Stacks Image 63
Stacks Image 66
Stacks Image 69

Stacks Image 80
Stacks Image 83
Stacks Image 86
Enkele foto’s van leden van het eerste uur (uit overweging van privacy tonen we hier geen namen bij deze personen)


Indien u nog foto’s heeft van Yachtclub “De Blauwe Reiger” uit vervlogen tijden dan kunt u deze sturen naar mail

De Blauwe Reiger Yacht Club vzw "BRYAC"

BE 0421.607.035

Kanaalstraat 95
3920 Lommel-Kerkhoven

Voor vragen of meer info